12 Ιούνιος 2016, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2016, 21:04

«Χορεύοντας χωρίς σύνορα» και με Πόντιους

  • «Χορεύοντας χωρίς σύνορα» και με Πόντιους

Ταυτόχρονες δράσεις την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12:00 για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα»,  με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους πρόσφυγες μέσα από την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση με τον τίτλο «Χορεύοντας χωρίς σύνορα».

Από  μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Πόντοι που ξέρουν από πρώτο χέρι τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Τη δράση στην Αθήνα θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Εύξεινος Πόντος».

Αντίστοιχα, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης» στη Θεσσαλονίκη, οι χορευτές του συγκροτήματος Σκοπέλου «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος» στη Λάρισα, το Λύκειο των Ελληνίδων στην Πάτρα, το Λύκειο των Ελληνίδων στη Νάουσα θα πιαστούν χέρι-χέρι και θα χορέψουν ελληνικούς χορούς με θέμα την ξενιτιά  και την προσφυγιά.

Στόχος του «Χορεύοντας χωρίς σύνορα» είναι η ενημέρωση του κοινού τόσο για την ιστορική σύνδεση του ελληνικού λαού με την προσφυγιά, όσο και η ευαισθητοποίηση σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.

Εθελοντές του Πλέγματος θα καλούν τον κόσμο να μπει στο χορό, έτσι ώστε να φτιάξουν όλοι μαζί, Έλληνες και ξένοι, μικροί και μεγάλοι έναν χορευτικό κύκλο χωρίς σύνορα. Τέλος, στο χώρο θα υπάρχουν ερανικά κουτιά των Γιατρών χωρίς Σύνορα, για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στο σημαντικό έργο τους.