11 Ιούνιος 2016, 21:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2016, 21:11

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στο προκλητικό πανό Αλβανών φιλάθλων στο Euro 2016

  • ΥΠΕΞ για Καταλονία: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν η ελληνική αντίδραση στην αλβανική πρόκληση στο Euro 2016. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά με την πρόκληση Αλβανών οπαδών, έκανε λόγο για προβοκατόρικο πανό και θρασύτατη ενέργεια. 

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων».

Διεμήνυσε δε ότι η κυβέρνηση «προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

»Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», κατέληξε. Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για το ζήτημα με το πανό.