11 Ιούνιος 2016, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2016, 18:48

Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)

  • Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στο 4ο Ποντιακό Πανηγύρι στη Νίκαια (φωτο, βίντεο)

Με ένα απρόοπτο γεγονός, που προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό στα μέλη της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας–Κορυδαλλού, ξεκίνησε την Παρασκευή 10 Ιουνίου η πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων για την 4η Επετειακή Εκδήλωση που διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος Ποντίων. Όπως αναφέρουν άνθρωποι του συλλόγου, έπειτα από καταγγελία δημοτικής συμβούλου του Δήμου Κορυδαλλού στις αρμόδιες αρχές, εμφανίστηκε κλιμάκιο της υγειονομικής επιτροπής στο χώρο της εκδήλωσης και μετά από επιτόπιο έλεγχο στον υπαίθριο πάγκο που είχε στηθεί από το σύλλογό τους, ζήτησε να μην γίνει πώληση των προϊόντων που είχαν ήδη αγοραστεί ή προήλθαν από δωρεές (φαγητό και ποτά).

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε μέλη και φίλους του συλλόγου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Κοπαλά να λέει με προβληματισμό, σε συζητήσεις με τον κόσμο, πως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτό το πανηγύρι.

Τελικά, τα αντανακλαστικά του συλλόγου φάνηκαν γρήγορα και έφεραν αποτέλεσμα βάζοντας τέλος στη μικρή περιπέτεια που πήγε να διαταράξει το κλίμα της εκδήλωσης. Μετά από λίγη ώρα δόθηκε λύση στο ζήτημα που προέκυψε, με μια καντίνα που «επιστρατεύτηκε» από το σύλλογο και η οποία κάλυπτε τις «απαιτήσεις» της επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκαν φυσικά και οι ανάγκες των επισκεπτών και των προσκυνητών που βρέθηκαν στο 4ο Ποντιακό Πανήγυρι.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η υποδοχή του αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Νίκαιας. Μέλη του συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές και κληρικοί συνόδευαν την εικόνα, την ώρα που δεκάδες πιστοί την έραναν με ροδοπέταλα. Το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά τέθηκε από χθες σε διήμερο λαϊκό προσκύνημα.


Η εικόνα τίθεται για δύο μέρες σε λαϊκό προσκύνημα

Αναφορικά με το καλλιτεχνικό κομμάτι των εκδηλώσεων, τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Ένωσης Ποντίων Νίκαιας–Κορυδαλλού, Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας, Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω «Ο Καύκασος», χορευτικού τμήματος Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» και Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.


Ο Αλέξης Παρχαρίδης ξεσηκώνει τον κόσμο για χορό

Η βραδιά, αν και δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έκλεισε ένα με πολύ όμορφο ποντιακό γλέντι, «δυναμιτίζοντάς» την στο τέλος! Οι Δημήτρης Καρασαββίδης, Γιώργος Ατματσίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Άκης και Αλέξης Κοπαλάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Κοπαλίδης, Γιώργος Ιωσηφίδης, Κώστας Καρασαββίδης  και Παύλος Σταματίδης ανέβασαν κατακόρυφα το κέφι και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Χατζηελευθερίου και η Άννα Καλαϊτζόγλου.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ10
ΙΟΥΝΙΟΣ
2016