11 Ιούνιος 2016, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2016, 16:13

Σε τετραήμερη απεργία οι πιλότοι της Air France

  • Σε τετραήμερη απεργία οι πιλότοι της Air France
    (Φωτ.: airfrance.com)

Οι πιλότοι της Air France ξεκίνησαν σήμερα τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους. Γεγονός που ίσως επιφέρει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων για το Euro 2016 και όχι μόνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της.

Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

«Ακουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού. Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Air France που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα. Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα.