10 Ιούνιος 2016, 21:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2016, 20:52

Ταυτοποιήθηκε και με το DNA ο Παναγιώτης Μαυρίκος

  • Ταυτοποιήθηκε και με το DNA ο Παναγιώτης Μαυρίκος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως από την εξέταση του DNA ότι ο οδηγός του τζιπ Porsche Cayenne, που απανθρακώθηκε χθες στην Αττική Οδό, είναι ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος. Επίσης, από την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα. 

Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, στο αυτοκίνητο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού και αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις κάμερες φαίνεται ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου από το αυτοκίνητο.

Για το λόγο αυτό, θα οριστούν πραγματογνώμονες, αλλά και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας (η οποία υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση), που θα εξετάσουν το όχημα για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, βλάβη ή κάτι άλλο που προκάλεσε τη μοιραία ανάφλεξη, οδηγώντας στο θάνατο τον άτυχο εκδότη.