10 Ιούνιος 2016, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2016, 12:22

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου

  • Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου
    Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξετάζουν το σημείο που κάηκε το αυτοκίνητο που ανήκε στη σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Το αυτοκίνητο που ανήκε στη σύζυγο του εκδότη της Ακρόπολης εξετάζεται από την Εγκληματολογική Υπηρεσία χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς – πρόκειται ωστόσο για ένα σενάριο που απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στα αποτελέσματα DNA προκειμένου να υπάρξει επίσημη ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού.

Αν και η σύζυγος του 42χρονου εκδότη αναγνώρισε το ρολόι, τη βέρα και το σταυρό του, πρέπει να επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται όντως για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.


Ο Π. Μαυρίκος κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια της Ευελπίδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένουν, εκτός από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, το αρχικό πόρισμα της Πυροσβεστικής αλλά και τις χημικές αναλύσεις στα εξαρτήματα και τις καλωδιώσεις του καμένου τζιπ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο εύρημα που να επιβεβαιώνει την εγκληματική ενέργεια, και τώρα κύριο ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη έκρηξης.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο topontiki.gr ανέφεραν πως από τις πρώτες εικόνες από το όχημα, από τα βίντεο και από την εξέταση της μηχανής το σενάριο που προκρίνεται είναι να υπήρξε διαρροή καυσίμου που οδήγησε σε βραχυκύκλωμα, και ο σπινθήρας να ήταν η αιτία  της πυρκαγιάς.


Φωτογραφία από το τζιπ μέσα στο οποίο ο εκδότης βρήκε τραγικό θάνατο

Αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων που μίλησε στο Βήμα δεν απέκλεισε την περίπτωση να είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός ή να υπήρχε δολιοφθορά. «Όμως δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είδους μηχανισμός μπορεί να είναι αυτός, αφού δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις έκρηξης ή πώς εσκεμμένα να προκληθεί πυρκαγιά σε ΙΧ που έχει ήδη διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα από τη στιγμή της υποτιθέμενης παρέμβασης», πρόσθεσε.

Το Porsche Cayenne της συζύγου του Παναγιώτη Μαυρίκου ανεφλέγη την Πέμπτη στις 14:50, την ώρα που κινούνταν στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

 Όπως λένε οι αστυνομικοί, το τζιπ ήταν στην αριστερή λωρίδα και όπως φαίνεται στις κάμερες κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερε να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.