10 Ιούνιος 2016, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2016, 08:34

Τσίπρας: Πάμε να φτιάξουμε το Σύνταγμα του 2021

  • Μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα ζητά ο Τσίπρας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική τομή. Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας «η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών, στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς».

«Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει λαϊκή εντολή να τελειώνει με το παλιό.

«Οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα. Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό. Tον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.