9 Ιούνιος 2016, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2016, 12:00

Όλα δείχνουν ότι ο Μαυρίκος είναι ο άντρας που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό

  • Όλα δείχνουν ότι ο Μαυρίκος είναι ο άντρας που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό
    Ό,τι απέμεινε από το πολυτελές αυτοκίνητο μέσα από το οποίο ανασύρθηκε ένας απανθρακωμένος άντρας, που όλα δείχνουν πως ήταν ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτης Μαυρίκος, κατηγορούμενος για εμπλοκή στο κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών, είναι όπως όλα δείχνουν ο άντρας που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του, το μεσημέρι της Πέμπτης, το οποίο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία παραδόθηκε στις φλόγες, χωρίς να προηγηθεί τρακάρισμα με άλλο αυτοκίνητο ή πρόσκρουση στο τοιχίο της Αττικής Οδού.  

Η σύζυγός του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνώρισε τη σορό του από τα τιμαλφή που φορούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει εφόσον υπάρχουν αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με DNA, ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό που οδήγησε στην ανάφλεξη του αυτοκινήτου. 

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.


Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξετάζουν το σημείο που κάηκε το αυτοκίνητο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών. Μαζί με τον Τάκη Μούσσα και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με επιρροή σε έντυπα  και ιστοσελίδες, μέσω των οποίων εκβίαζαν επιχειρηματίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις», με στόχο να  αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις.