9 Ιούνιος 2016, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2016, 20:41

Διπλή εκπροσώπηση στη Γ’ Εθνική για τους Πόντιους τη νέα χρονιά

  • Διπλή εκπροσώπηση στη Γ’ Εθνική για τους Πόντιους τη νέα χρονιά
    Οι παίκτες της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου πανηγυρίζουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική, μετά την αγχωτική νίκη με 2-1 επί του ΜΑ Καλλιθέας (φωτ.: greveniotis.gr)

Διπλή εκπροσώπηση θα έχουν οι Πόντιοι στη Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά. Εκτός από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικός, στον 1ο όμιλο θα αγωνίζεται και η ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου. Η πρωταθλήτρια ομάδα των Γρεβενών κέρδισε το εισιτήριο ανόδου μέσω των μπαράζ, και πανηγυρίζει την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Η ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου ιδρύθηκε το 1981 και εκπροσωπεί ένα χωριό 300 κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Αρχικά ονομαζόταν Αδριατική Βατολάκκου, αλλά το 2005 μετονομάστηκε σε ΑΕ Ποντίων. Στη σύντομη ιστορία της έχει καταφέρει πολλά πράγματα, καθώς μετρά δύο συμμετοχές στη Δ’ Εθνική (2008-09 και 2009-10), ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Γρεβενών (2014-15, 2015-16).

Πλέον ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική, γράφοντας ιστορία.

Την ίδια ώρα, ο Απόλλων Καλαμαριάς, που φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, ετοιμάζεται να κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση, με στόχο να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο ομογενής επιχειρηματίας Άλεξ Κάλας είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον αδελφό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να κάνει ήδη τις απαραίτητες επαφές με τον Ερασιτέχνη για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.