9 Ιούνιος 2016, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2016, 15:08

Και Έλληνες στη νέα λίστα θανάτου του ISIS

  • Συρία: Αναφορές για χρήση χημικών από το Ισλαμικό Κράτος
    (Φωτ. αρχείου)

«Σκοτώστε τους με μένος για να εκδικηθείτε για τους μουσουλμάνους». Με αυτή την προτροπή το «Ενωμένο Διαδικτυακό Χαλιφάτο», μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα λίστα θανάτου. Αποδέκτες της λίστας είναι οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης και οι υποστηρικτές τους, και σύμφωνα με την ομάδα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι από τους στόχους είναι Αμερικανοί, Αυστραλοί και Καναδοί.

Για πρώτοι φορά περιλαμβάνονται και Έλληνες πολίτες, ενώ η λίστα θανάτου έχει και ανθρώπους από την Βραζιλία, την Κίνα, το Βέλγιο, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία και το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Η λίστα ανακαλύφθηκε και αποκωδικοποιήθηκε από το Vocativ, μια σελίδα που ειδικεύεται στην αποκρυπτογράφηση διαδικτυακών μηνυμάτων και κωδίκων. Σύμφωνα με τους ειδικούς που την επεξεργάστηκαν πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του ISIS, και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Εκτός από τα ονόματα και τις διευθύνσεις διακινήθηκε και μια εικόνα στην οποία φαίνεται ένας οπλισμένος μαχητής με το εξής μήνυμα από κάτω: «Ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Είστε εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους».

Το Vocativ, πάντως, επισημαίνει ότι δεν σκοπεύει να διαρρεύσει τα ονόματα των πολιτών που περιλαμβάνονται στη λίστα,  και ότι θα την παραδώσει στις Αρχές.