18 Ιουνίου 2016, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2016, 11:42

Κολοκυθοκεφτέδες της θείας Κάτιας

  • Κολοκυθοκεφτέδες της θείας Κάτιας

Η food blogger Αγγελίνα Καλογεροπούλου παρουσιάζει τη συνταγή για τέλειους κολοκυθοκεφτέδες. Εμείς προσθέτουμε ότι ένα καλό τζατζίκι είναι το απαραίτητο συνοδευτικό.

ΥΛΙΚΑ
  • 8-­10 μικρά κολοκύθια (περίπου 500 γραμμάρια), τριμμένα στο τρίφτη, αλατισμένα για ένα δίωρο και καλά στυμμένα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. γαλέτα τριμμένης φρυγανιάς
  • 1 χούφτα δυόσμο (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό κρεμμύδι
  • 3-­4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα και καλά στυμμένα, μαζί με το ξερό κρεμμύδι και τα κολοκύθια)
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε στρογγυλά πιταράκια, πλακέ, σε μέγεθος όσο σχηματίζει ο δείκτης όταν κλείνει με τον αντίχειρα.
  2. Αλευρώνουμε απαλά.
  3. Το λάδι καίει πολύ καλά στο τηγάνι (δεν αχνίζει αλλά καίει).
  4. Ρίχνουμε τους κεφτέδες αμέσως μόλις τους αλευρώσουμε για να μην προλάβουν να «πιουν» το αλεύρι.
  5. Όταν είναι ξανθοί από τη κάτω μεριά, τους γυρίζουμε και στο τέλος τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Τρώγονται κρύοι ή ζεστοί.

  • Πηγή: twominutesangie.com