9 Ιούνιος 2016, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2016, 09:15

Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζητά η ΝΔ

  • Φίλης: Το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με τους δεκατρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησαν χθες την αποπομπή του Νίκου Φίλη ως αρνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων συντάσσεται σήμερα σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή μια νέα προκλητική τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας.

Λάδι στη φωτιά που άναψε τον Οκτώβριο του 2015 ο Νίκος Φίλης αρνούμενος ότι διαπράχθηκε Γενοκτονία των Ποντίων αλλά εθνοκάθαρση, έριξε για ακόμα μια φορά ο ίδιος λέγοντας πως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «Παραιτηθείτε» είναι στα «όρια συνταγματικής ανοχής».

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως» τονίζεται.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος “παραιτηθείτε”, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ έγινε χθες στο ραδιόφωνο του Alpha όταν ο Νίκος Φίλης κλήθηκε να σχολιάσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Παραιτηθείτε», που διοργανώνεται στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου. «Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» είπε. Μάλιστα, προέβλεψε ότι «θα υπάρξει κλιμάκωση διαδικασιών και υπονόμευσης σε εισαγωγικά τύπου "κινήματα κατσαρόλας"» –κινητοποιήσεις που, όπως ανέφερε, παρατηρούνται και στην Ισπανία, καθώς «μπορεί εκεί οι Podemos να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη μαζί με την Αριστερά που κατεβαίνουν».