8 Ιούνιος 2016, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2016, 13:52

Ο Σόιμπλε άναψε... πράσινο για την εκταμίευση της δόσης

  • Ο Σόιμπλε άναψε... πράσινο για την εκταμίευση της δόσης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

Την έγκριση της αποδέσμευσης της β’ δόσης ύψους 10,3 δισ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας εισηγήθηκε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη Μπούντεσταγκ με επιστολή του που φέρει την υπογραφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ουσιαστικά το γερμανικό υπουργείο ανάβει το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης στο αυριανό Euroworking Group αλλά και στο επικείμενο Eurogroup.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Μπούντεσταγκ.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης θα αποφασίσει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι μέχρι τότε η Αθήνα θα έχει πραγματοποιήσει αρκετή πρόοδο. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι.

Ο Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι τα 10,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν σε αρκετές υποδόσεις, με την πρώτη να ανέρχεται στα 7,5 δισ. ευρώ.