8 Ιούνιος 2016, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2016, 11:54

Αιματηρή συμπλοκή με αντάρτες του PKK και στη Νικόπολη του Πόντου

  • Αιματηρή συμπλοκή με αντάρτες του PKK και στη Νικόπολη του Πόντου

Πληθαίνουν τα περιστατικά ένοπλων συμπλοκών μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων στρατοχωροφυλακής στην περιοχή του Πόντου. Το βράδυ της Κυριακής, ομάδα ανταρτών του PKK επιτέθηκε εναντίον στρατιωτικού οχήματος, στην περιοχή Άρδασσας Αργυρουπόλεως (κοντά στο παλιό ελληνικό χωριό Τεμιρτζίκιοϊ). Κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατοχωροφύλακας και τραυματίστηκε άλλος ένας.

Το βράδυ της Δευτέρας, δύναμη στρατοχωροφυλακής εντόπισε ομάδα έξι ανταρτών κοντά στο παλιό ελληνικό χωριό Μπάλτζανα, της Νικοπόλεως. Στη συμπλοκή που ακολούθησε, σκοτώθηκε ένας αντάρτης.

Οι κρατικές δυνάμεις συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή και ιδιαίτερα τις πλαγιές του όρους Άγιος Θεόδωρος, πίσω από τη Μπάλτζανα.

Ο Νομάρχης Κερασούντας βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στη Νικόπολη, για να επιβλέψει και να συντονίσει τις ενέργειες όλων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Με δηλώσεις του, κάλεσε τους πολίτες της περιοχής Νικοπόλεως να είναι «προσεκτικοί και ευαίσθητοι» πάνω στο θέμα κίνησης και ανάπτυξης ανταρτικών ομάδων στη Γαράσαρη και να ενημερώνουν αμέσως τις Αρχές.