7 Ιούνιος 2016, 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2016, 21:46

Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στην Ουάσιγκτον

  • Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στην Ουάσιγκτον
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / υπουργείο Πολιτισμού / Ίνγκριντ Κεχαγιά)

Mε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, τα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο». Περισσότερα από 500 άτομα προσήλθαν στο αίθριο του National Geographic Museum, στην πολυπληθέστερη συγκέντρωση και τη θερμότερη έναρξη περιοδικής έκθεσης τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του μουσείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του National Geographic Society, Γκάρι Νέλ εξήρε τη γενναιοδωρία της Ελλάδας και τον άριστο συντονισμό των ελληνικών και αμερικανικών μουσείων, για την υλοποίησή της.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στα εγκαίνια της έκθεσης η γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στη μοναδική προσφορά των Ελλήνων στις τέχνες, τις επιστήμες, τη φιλοσοφία, την πολιτική, μέσα από εμβληματικά έργα και από ανασκαφικά δεδομένα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  υπουργείο Πολιτισμού / STR)

Παρέστησαν επίσης η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον Μαρία Θεοδώρου και εξέχοντες εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση που παρουσιάζει περισσότερα από 550 αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, αναπτύσσεται σε μια έκταση 1200 τ.μ. και πλαισιώνεται από εντυπωσιακό οπτικουακουστικό υλικό και ιδιαίτερα επιβλητικά βίντεο παραγωγής του National Geographic Society. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά το National Geographic Museum διέθεσε και τους δύο εκθεσιακούς του χώρους σε μία μόνο έκθεση.