7 Ιούνιος 2016, 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2016, 18:06

Ο Τσίπρας «έπαιξε» μπάλα με τον Γκάλη στο Μαξίμου (φωτο)

 • Ο Τσίπρας «έπαιξε» μπάλα με τον Γκάλη στο Μαξίμου (φωτο)
  Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει με τη μπάλα που του χάρισε ο διακεκριμένος αθλητής μας Νίκος Γκάλης κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Ο Τσίπρας «έπαιξε» μπάλα με τον Γκάλη στο Μαξίμου (φωτο)
  Ο πρωθυπουργός υποδέχεται τον Νίκο Γκάλη παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Ο Τσίπρας «έπαιξε» μπάλα με τον Γκάλη στο Μαξίμου (φωτο)
  Ο Νίκος Γκάλης υπογράφει την μπάλα του μπάσκετ που χάρισε στον πρωθυπουργό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Ο Τσίπρας «έπαιξε» μπάλα με τον Γκάλη στο Μαξίμου (φωτο)
  Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα ο Νίκος Γκάλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του, προκειμένου να τιμηθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ανακοίνωσε επίσημα ότι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ θα μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδοση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού».

Σημείωσε επίσης ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μάς έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας». Βλέποντας τον Νίκο Γκάλη ο πρωθυπουργός τον ρώτησε: «Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα; Προσπαθούσαμε όλα τα παιδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πώς το κάνατε;». «Το έκανα... Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πώς...», του απάντησε ο Νίκος Γκάλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα: «Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας. Κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση χάρη σε εσάς».

Από την πλευρά του ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε τιμή και ικανοποίηση την απόφαση της Πολιτείας να δώσει το όνομά του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επίσης ήταν παρών, μίλησε για τη μεγάλη προσφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων».