7 Ιούνιος 2016, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2016, 18:10

Ποντιακές νοστιμιές στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (φωτο)

  • Ποντιακές νοστιμιές στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (φωτο)
  • Ποντιακές νοστιμιές στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (φωτο)
  • Ποντιακές νοστιμιές στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (φωτο)

Στη μια γωνιά τα τηγάνια, στην άλλη το δουρβάνι, παραπέρα οι λεκάνες. Με απλά υλικά, με κέφι και αγάπη για την ποντιακή παράδοση, μέλη και φίλοι του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» παρασκεύασαν ποντιακά εδέσματα, στον αύλειο χώρο του συλλόγου, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.

Έφτιαξαν παραδοσιακό βούτυρο στο δουρβάν’, φυλλωτά, ωτία, περέκ’, γατμέρεα, υβριστόν, ψωμί, κιντέατα, χαμψοφούστουρον, σουρβά και τάν'.

Οι κυρίες του συλλόγου από νωρίς το πρωί άρχισαν τις προετοιμασίες για την παρασκευή των εδεσμάτων. Οι περισσότερες πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς, έφτιαξαν ποντιακές λιχουδιές όπως η καθεμιά από αυτές έμαθε από τη μητέρα ή τη γιαγιά της. Οι νοστιμιές μοιράστηκαν στη συνέχεια στον κόσμο που απόλαυσε την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα.


Μπορεί να είναι ζύμη για ψωμί, μπορεί και για ωτία. Το σίγουρο είναι οτι είναι έμνοστη...

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή για τα νέα παιδιά που ήρθαν σε άμεση επαφή με την πρώτη ύλη αλλά και έζησαν από κοντά την παρασκευή των φαγητών.

Ο σύλλογος, μέσω της σελίδας του στο Facebook, προτρέπει τους φίλους του να την παρακολουθούν για να δουν σε λίγες μέρες περισσότερες εικόνες από τη... γευστική δράση τους.

  • Φωτογραφίες: Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».
Εκδηλωσεις