6 Ιούνιος 2016, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2016, 22:14

Απειλούν τον επικεφαλής των Πρασίνων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

  • Απειλούν τον επικεφαλής των Πρασίνων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
    Ο Τζεμ Έζντεμιρ, λόγω και της τουρκικής του καταγωγής, βρέθηκε στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών για τη συμβολή του στο ψήφισμα της Μπούντεσταγκ (φωτ.: EPA / Patrick Seeger)

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, ένας από τους Γερμανούς βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που πέρασε από την Μπούντεσταγκ, στις 2 Ιουνίου.

Οι απειλές προς τον Έζντεμιρ έγιναν μέσω Twitter, Facebook και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάποιες προήλθαν από Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία και άλλες από Τούρκους που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιούλια Γιορς.

Όπως τόνισε η Γιορς, ο ηγέτης των Πρασίνων δέχτηκε υβριστικά μηνύματα από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και τούρκους εθνικιστές, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του που αυξήθηκαν ραγδαία έπειτα από την υπερψήφιση του ψηφίσματος την περασμένη Πέμπτη.

«Οι ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν εξαρτώνται από το ποιον απολυταρχικό ηγέτη ικανοποιούν και ποιον όχι», δήλωσε τη Δευτέρα ο Έζντεμιρ, απαντώντας στις απειλές.  

Η Τουρκία αντέδρασε οργισμένα έπειτα από τη σχεδόν ομόφωνη έγκριση από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας του ψηφίσματος με το οποίο αναγνωρίζεται η αρμενική γενοκτονία, ανακαλώντας τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Έζντεμιρ, κατηγορώντας τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης, ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος προφανώς τους κούρδους αντάρτες, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.