5 Ιούνιος 2016, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2016, 21:13

Οι Τούρκοι σφυροκόπησαν αρμενικές συνοικίες στο Χαλέπι

  • Οι Τούρκοι σφυροκόπησαν αρμενικές συνοικίες στο Χαλέπι
    (Φωτ.: armenia.com.au / Kantsasar)

Η προέλαση τουρκικών δυνάμεων των ειδικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι, που γίνεται για πρώτη φορά με τέτοιο βάθος μέσα στη Συρία, είχε προφανώς αντικειμενικό σκοπό. Όπως αναφέρει το onalert.gr, επικαλούμενο αναφορές αρμενικής ιστοσελίδας, ο στόχος ήταν να υπάρξουν αντίποινα στην απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το Χαλέπι βρίσκεται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τα τελευταία 24ωρα.

Περισσότεροι από 2.000 μαχητές έχουν συγκεντρωθεί στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η αρμενική ιστοσελίδα, η οποία αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι Τούρκοι και οι ομάδες που ηγούνται έχουν στόχο την καταστροφή των αρμένικων συνοικιών.

«Δεν μπορεί αυτός ο έντονος βομβαρδισμός συνοικιών που διαμένουν Αρμένιοι στο Χαλέπι, να είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων». Αυτό αναφέρει εμπειρογνώμονας στην αρμενική ιστοσελίδα News, ο οποίος τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ελέγχει τις τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες προέβησαν σε βομβαρδισμούς στις αρμενικές συνοικίες του Χαλεπίου.

«Μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι συνοικίες στις οποίες ζουν οι Αρμένιοι στο Χαλέπι υποβλήθηκαν σε σφοδρό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες.

»Το χτύπημα της αρμενικής κοινότητας της Συρίας συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Μπούντεσταγκ. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα καθαρής σύμπτωσης. Αλλά η Τουρκία προσπαθεί να εκτονωθεί με την ήττα που υπέστη από τη γερμανική Βουλή με επίθεση στο Χαλέπι», σημειώνεται χαρακτηριστικά.