5 Ιούνιος 2016, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2016, 15:04

Λεβερκούζεν: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 35ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών (φωτο, βίντεο)

  • Λεβερκούζεν: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 35ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών (φωτο, βίντεο)
    (Φωτ.: allesgr.de)

Οι Πόντιοι της κεντρικής Ευρώπης έδωσαν βροντερό παρών στο Λεβερκούζεν. Το Σάββατο, η γερμανική πόλη που έχει συνδεθεί έντονα με τους Έλληνες μετανάστες, σείστηκε σε ποντιακούς ρυθμούς, με λύρες, νταούλια, αγγεία και περήφανους χορευτές που έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του 35ου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) και ήταν αφιερωμένο στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στην Ποντιακή Νεολαία.

Όπως αναφέρει το allesgr.de, το βράδυ του Σαββάτου η πόλη έγινε το επίκεντρο του ποντιακού στοιχείου με χιλιάδες Πόντιους όλων των ηλικιών να παραβρίσκονται στη μεγάλη εκδήλωση. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έδωσε το παρών και με μεγάλη χαρά φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον του Δικέφαλου του Βορρά.


(Φωτ.: allesgr.de)

Λύρες, νταούλια, φλογέρες και άλλα μουσικά όργανα «έβαλαν φωτιά» στην «Smidt–Arena» του Λεβερκούζεν. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με την είσοδο όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, με το χορό Εμπροπίσ'. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν για μία ακόμη χρονιά ο Αχιλλέας Βασιλειάδης, με φιλική συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού Τάκη Βαμβακίδη.

Ακολούθησε παρουσίαση των χορών σέρρα και Σαρίγουζ από χορευτές και χορεύτριες καθώς και παρουσίαση χορών του Πόντου από τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων. Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών στους εκπροσώπους των συλλόγων. Η εκδήλωση έκλεισε με απίστευτο γλέντι, με τους νεολαίους των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ, ενώ τους συνόδευαν οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και Κώστας Αγέρης.


(Φωτ.: allesgr.de)

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερα από 4.000 άτομα βρέθηκαν στην «Smidt-Arena», από αυτούς οι περίπου 1.500 ήταν χορευτές. Στο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή 41 σωματεία από ολόκληρη τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

Συλλογοι
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ04
ΙΟΥΝΙΟΣ
2016
18:30
Αφιερωμένο στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και την Ποντιακή Νεολαία.