5 Ιούνιος 2016, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2016, 18:44

Βιβλίο με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον ξεριζωμό των Ποντίων

  • Βιβλίο με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον ξεριζωμό των Ποντίων

Ένα βιβλίο με συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα τραγικά γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού των Ποντίων από τις αλησμόνητες πατρίδες, παρουσιάζεται στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έργο «Η Έξοδος, τομ. Δ': Μαρτυρίες από τον Ανατολικό Παράλιο Πόντο», το οποίο αναμένεται να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης, σε όσους το διαβάσουν.

Πρόκειται για έκδοση του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 19:30, σε ειδική εκδήλωση με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες.

Ειδικότερα, θα μιλήσουν για το έργο ο ομότιμος καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιος Καραθανάσης, η ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Άρτεμις Ξανθοπούλου–Κυριακού, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός γραμματέας του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Πασχάλης Κιτρομηλίδης και η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντιων Κυριών Ιφιγένεια Πανίδου, με την ευγενική χορηγία της οποίας πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ06
ΙΟΥΝΙΟΣ
2016
19:30
Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών απευθύνει κάλεσμα για την παρουσίαση της έκδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών...