5 Ιούνιος 2016, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2016, 13:46

Αυστριακό ντοκιμαντέρ για την προβολή της Θεσσαλονίκης

  • Αυστριακό ντοκιμαντέρ για την προβολή της Θεσσαλονίκης
    Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου παραχωρεί συνέντευξη στο αυστριακό τηλεοπτικό συνεργείο

Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας οργάνωσε επίσκεψη από τη Βιέννη τριών μελών τηλεοπτικού συνεργείου της εταιρείας παραγωγής Geus TV–Television und Film Production με σκοπό την πραγματοποίηση τηλεοπτικών γυρισμάτων για τις ανάγκες 25λεπτου τουριστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την προβολή της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου παραχώρησε συνέντευξη στους Αυστριακούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη αποτελεί τουριστικό προορισμό, υπογράμμισε ότι: «Η πόλη μας αποτελεί σημείο συνάντησης και αφετηρίας των επισκεπτών για τις υπόλοιπες έξι ΠΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφού σε λίγη ώρα από την Θεσσαλονίκη ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους πολιτιστικούς και τουριστικούς θησαυρούς της περιφέρειάς μας.

»Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους γιατί πάντα συνδυάζει κάτι διαφορετικό με πληθώρα θεματικών εκδηλώσεων. Είμαστε μια ζωντανή νεανική πόλη, με χιλιάδες φοιτητές. Όσο για τις υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει οι αγαπητοί δημοσιογράφοι από την Αυστρία είχαν την ευκαιρία να τις γευτούν αυτές τις ημέρες.

»Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνέβαλλε στην επιτυχή παρουσία του αυστριακού τηλεοπτικού συνεργείου στην πόλη μας, δίνοντας τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και τις τρεις ημέρες παραμονής τους, από τις 1 έως και τις 3 Ιουνίου, διευκολύνοντας και τη μεταφορά τους σε όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης μας καθώς και σε χώρους εστίασης και διασκέδασης των Θεσσαλονικέων, όλες τις ημέρες παραμονής τους».


Στο διάλειμμα των τηλεοπτικών γυρισμάτων

Η επίσκεψη των Αυστριακών δημοσιογράφων και του τηλεοπτικού συνεργείου διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα θα εστιάζει σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, γαστρονομίας και θα προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού για όλο το χρόνο.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 (τρεις φορές εντός μιας εβδομάδας) στην εκπομπή Besser Reisen του τρίτου προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης ORF 3, το οποίο προβάλλει κυρίως πολιτιστικά, τουριστικά, επιστημονικά θέματα καθώς και ποιοτικά ντοκιμαντέρ. Παραμονή της αναχώρησης του το τηλεοπτικό συνεργείο ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του τουριστικού ντοκιμαντέρ με την επίσκεψη στην Άνω Πόλη και στα Κάστρα και με πλάνα μέσα από το Γεντί Κουλέ και την Ροτόντα, έπειτα από την παραχώρηση άδειας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.