4 Ιούνιος 2016, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2016, 14:22

Η εκδήλωση μνήμης του Δήμου Καλλιθέας για τη Γενοκτονία

  • Η εκδήλωση μνήμης του Δήμου Καλλιθέας για τη Γενοκτονία

Στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου η εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλά μία μέρα μνήμης. Είναι πολύ περισσότερο μια μέρα προβληματισμού και ευθύνης για το μέλλον του Ελληνισμού αλλά και ευρύτερα για το μέλλον της Ευρώπης. Και είναι ημέρα προβληματισμού γιατί υπάρχουν φωνές εντός και εκτός της πατρίδας μας που αμφισβητούν ακόμη και την γενοκτονία ως γεγονός».

Εξήρε επίσης την ενεργό συμμετοχή των Ποντίων στα δημοτικά δρώμενα αλλά και γενικότερα στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή του τόπου και τόνισε ότι η Καλλιθέα είναι ταυτισμένη με τον ποντιακό ελληνισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Παμποντιακό Ηρώο από το δήμαρχο της Καλλιθέας αλλά και τους εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται-Κομνηνοί», ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών (ΚΟΠΑ), η Αδελφότητα Παναγίας Γουμερά, το αθλητικό σωματείο «Ο Μιθριδάτης», το σωματείο «Μιθριδάτης», το σωματείο «Μωμόγεροι», η Αδελφότητα Τριπολιτών «Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ», το Ποντιακό Σωματείο, οι Πόντιες Γυναίκες της Ευρώπης, η Πανθρακική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ). Παρέστησαν αιρετοί του Δήμου Καλλιθέας και πλήθος κόσμου.

Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ18
ΜΑΙΟΣ
2016
19:00
Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Δαβάκη.