3 Ιούνιος 2016, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2016, 20:48

Καμία αύξηση στο ψωμί λένε οι αρτοποιοί

  • Καμία αύξηση στο ψωμί λένε οι αρτοποιοί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Η  Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, απαντώντας σε δηλώσεις αρτοποιών της Θεσσαλονίκης που υποστήριξαν ότι η τιμή θα επιβαρυνθεί έως και 40% λόγω της αυξημένης φορολογίας.

Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει ότι οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τις αυξήσεις των πρώτων υλών. Ως εκ τούτου δεν θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή.

«Σε μια εποχή που ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκατ., οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει, ούτε 1 λεπτό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Κάνει επίσης λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων των αρτοποιών της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι αφορούσαν την εν γένει επιβάρυνση του κόστους παραγωγής, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών, στο κόστος της ενέργειας και στους δυσβάσταχτους φόρους. Σε κάθε περίπτωση βέβαια την ευθύνη της τιμής πώλησης του ψωμιού την έχει μεμονωμένα κάθε αρτοποιός σε κάθε γωνιά της χώρας.