3 Ιούνιος 2016, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2016, 18:01

Εισαγγελέας της Βαρκελώνης προτείνει τη φυλάκιση του Μέσι

  • Εισαγγελέας της Βαρκελώνης προτείνει τη φυλάκιση του Μέσι
    Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε δικάζονται για υπόθεση φοροδιαφυγής (φωτ.: EPA / Alberto Estevez)

Καταπέλτης ήταν ο  εισαγγελέας του δικαστηρίου της Βαρκελώνης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής (με αφορμή τα Panama Papers) για την οποία κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης, και συνεπώς γνώριζε τα πάντα. Γι’ αυτό προτείνει τη φυλάκισή του!

«Ο Χόρχε Μέσι αναγνώρισε ότι μιλούσε στο γιο του για την αναγκαιότητα να υπογράψουν κάποιες συμφωνίες. Και τι γινόταν μετά; Δεν μιλούσαν πια; Δεν του έκανε καμία ερώτηση ο γιος; Δεν έλεγαν κάτι περισσότερο; Ο Μέσι ήξερε περισσότερα από όσα θέλει να φαίνεται. Ακόμα και ένα παιδί δέκα χρόνων μπορεί να διαβάσει και να αντιληφθεί τι συνέβαινε», είπε ο εισαγγελέας παγώνοντας το ακροατήριο.

Από τη μεριά του ο  δημόσιος κατήγορος φαίνεται ότι πείστηκε από τις... ντρίμπλες του Αργεντίνου, και στην αγόρευσή του ζήτησε την αθώωση του ποδοσφαιριστή. «Η απάτη συντελέστηκε εξαιτίας αποφάσεων του πατέρα. Αυτός ήταν το alter ego του παίκτη στα οικονομικά ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πατέρας του Λιονέλ Μέσι, αν τελικά κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με φυλάκιση 18 μηνών.