3 Ιούνιος 2016, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2016, 13:37

Σοκάρει το βίντεο με τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • Σοκάρει το βίντεο με τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη
    Το βίντεο είναι γυρισμένο μέσα στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης

Σχεδόν 14 μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που το σώμα του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε. Αν και έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και παρά τα συνεχή δημοσιεύματα για το bullying που δεχόταν ο άτυχος σπουδαστής, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει… βαλτώσει.

Αυτή τη φορά ένα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος» αποδεικνύει ότι οι τραμπουκισμοί με θύμα τον 20χρονο δεν ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε φίλους.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο, διάρκειας δυόμισι λεπτών, περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης Γιακουμάκη. Αρχικά παραδόθηκε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής από έναν σπουδαστή που «έσπασε» και θέλησε να δείξει όλα όσα συνέβαιναν μέσα στην εστία.

«Πρωταγωνιστές» είναι οι οκτώ νεαροί από την Κρήτη που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση. Το βίντεο είναι γυρισμένο στην εστία της σχολής, στις αρχές του 2014. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι στο κρεβάτι και οι συμφοιτητές του πέφτουν πάνω του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνηθεί.

«Αφήστε με. Πονάω», ακούγεται να λέει ο 20χρονος γελώντας μηχανικά.

Ένας από τους «σκληρούς» Κρητικούς βρίζει χυδαία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος είναι ο μόνος που δέχεται τον τραμπουκισμό. Η «πλάκα» ξεπερνά κάθε όριο όταν ο πιο σωματώδης από αυτούς του κάνει κεφαλοκλείδωμα, τον σηκώνει από το κρεβάτι και με δύναμη τον ξαπλώνει ξανά κάτω πιέζοντας με βία το κεφάλι του. Ο 20χρονος κοκκίνισε αλλά δεν μπορούσε να αντισταθεί έχοντας από πάνω του τον μυώδη Κρητικό.

Όταν κάποιος από τους σπουδαστές βλέπει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν αντέχει άλλο λέει στον δράστη: «Φτάνει. Άφησέ τον τώρα». Εκείνη την ώρα ο Κρητικός σηκώνεται και αποχωρεί από το δωμάτιο μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι Αρχές πήραν στα χέρια τους το βίντεο-ντοκουμέντο το Μάρτιο του 2015. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να φτάσουν στα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας και άλλα βίντεο, παρά τις αναφορές στη δικογραφία ότι υπάρχουν και άλλοι βιντεοσκοπημένοι τραμπουκισμοί.