2 Ιούνιος 2016, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2016, 17:36

Ευχαριστούμε Γερμανία, λένε οι Αρμένιοι

  • Ευχαριστούμε Γερμανία, λένε οι Αρμένιοι
    Μέλη της ομάδας «Αναγνώριση τώρα» ευχαριστούν τους Γερμανούς βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών (φωτ.: EPA / Michael Kappeler)

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγορεί το «ρατσιστικό αρμενικό λόμπι» για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916, το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας τονίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στη μάχη για την αποτροπή γενοκτονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

«Πρώην σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, παραδέχονται σήμερα το δικό τους μερίδιο ευθύνης στη Γενοκτονία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του αρμενικού ΥΠΕΞ.

Το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο αλλά και οι απειλές της Τουρκίας προς όλες τις κατευθύνσεις είχαν σαν αποτέλεσμα μέλη της ομάδας «Αναγνώριση τώρα» που κάθονταν στα έδρανα της Μπούντεσταγκ να σηκώνουν πλακάτ με τη λέξη «ευχαριστώ» (danke, στα γερμανικά) όταν ανακοινώθηκε το σχεδόν ομόφωνο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος. «Σ’ ευχαριστούμε Γερμανία» καταλήγει η ανακοίνωση, αφού σημειώνεται ότι για μια ακόμα φορά οι απειλές του «σουλτάνου» Ερντογάν και των αυλικών του δεν έπιασαν τόπο.

«Οι απειλές της Τουρκίας δεν μας φοβίζουν. Ο αρμενικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι που η ίδια η Τουρκία να αναγνωρίσει και να αναλάβει τις συνέπειες του εγκλήματός της», αναφέρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.