3 Ιούνιος 2016, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2017, 01:29

«Πατρίδα μου... Ελλάδα» – Γιορτή των Ελλήνων της Ουκρανίας (φωτο)

  • «Πατρίδα μου... Ελλάδα» – Γιορτή των Ελλήνων της Ουκρανίας (φωτο)
    Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης έτοιμοι για μια αναμνηστική φωτογραφία
  • «Πατρίδα μου... Ελλάδα» – Γιορτή των Ελλήνων της Ουκρανίας (φωτο)
    Η ελληνική σημαία στο κέντρο της σκηνής του αμφιθεάτρου
  • «Πατρίδα μου... Ελλάδα» – Γιορτή των Ελλήνων της Ουκρανίας (φωτο)
    Ελληνίδες της Ουκρανίας με αρχαιοελληνικές φορεσιές απαγγέλουν ποιήματα

«Πατρίδα μου... Ελλάδα». Αυτόν τον τίτλο είχε η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του κρατικού πανεπιστημίου της Μαριούπολης και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάδοση της μελέτης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση έλαβαν μέρος σε ένα φανταστικό ταξίδι στην Ελλάδα μέσω αφηγήσεων και ποιημάτων από μικρά Ελληνόπουλα, και με την παρουσίαση ελληνικών χορών και τραγουδιών.

Η έκπληξη ήταν το παραδοσιακό συρτάκι που χόρεψαν όλοι οι διοργανωτές της εκδήλωσης· ανάμεσά τους και η πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Ελένη Γεωργοπούλου. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα. Από κάποιους ακούγονταν οι φράσεις «Μπράβο Έλληνες! Ζήτω η Ελλάδα!».


Η πρόξενος Ελένη Γεωργοπούλου και η Χρύσα Ταμίσογλου χορεύουν συρτάκι

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή πιστοποιητικών και χρηματικών επάθλων στους συμμετέχοντες της Πανουκρανικής Ολυμπιάδας στην νεοελληνική γλώσσα.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη σε συνεργασία με το τμήμα συντονισμού εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της γενικής προξένου. Η εκδήλωση «Πατρίδα μου... Ελλάδα» έγινε με την οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας «Ήφαιστος» και του προέδρου της, Παντελή Μπούμπουρα.


Δεν έλειψαν οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από την εκδήλωση

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, η συντονίστρια στη ζητήματα εκπαίδευσης Χρύσα Ταμίσογλου, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης Στεπάν Μάχσμα, ο πρύτανης του κρατικού πανεπιστημίου της Μαριούπολης και επίτιμος πρόξενος της Κύπρου στη Μαριούπολη Κωνσταντίνος Μπαλαμπάνοφ, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Μαριούπολης Ναντέζντα Τσάπνι.

  • Όλες οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ουκρανίας.
Gallery