1 Ιούνιος 2016, 21:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2016, 23:31

Γιατί έρχεται ο Γάλλος πρωθυπουργός στην Αθήνα

  • Γιατί έρχεται ο Γάλλος πρωθυπουργός στην Αθήνα
    Μανουέλ Βαλς και Αλέξης Τσίπρας στο 46ο World Economic Forum, στο Νταβός (φωτ.: ΕΡΑ / Laurent Gillieron)

Αρκετές γαλλικές εταιρείες φέρονται να εκδηλώνουν ισχυρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς, μέσω των οποίων θα βγουν στο σφυρί τα «ασημικά» της Ελλάδας. Οι Γάλλοι, όπως και οι Ρώσοι, θα ήθελαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και τη διαχείριση σε θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Ο Βαλς, που έρχεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη, θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί παράλληλα με το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης να αναβαθμίσει τη διεθνή και διπλωματική της παρουσία.

Κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα μετά την άφιξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε Αθήνα και Άγιον Όρος και ενώ ακολουθεί, τον Ιούλιο, το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Αλέξης Τσίπρας και Μανουέλ Βαλς θα συζητήσουν τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και αναμένεται η υπογραφή «οδικού χάρτη» ανάμεσα Ελλάδα και Γαλλία.