1 Ιούνιος 2016, 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2016, 18:41

Ξυδάκης: Βίζες τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους το δικαιούνται

  • Απάντηση Ξυδάκη στο Βερολίνο για τις αποζημιώσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Πούτιν και το αίτημα του Ρώσου Προέδρου για διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, η Αθήνα είναι έτοιμη για ένα ακόμη βήμα. Από εδώ και στο εξής θα χορηγεί θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους το δικαιούνται.

Αυτό διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαφάνοφ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ν. Ξυδάκη με τον Ολ. Σαφάνοφ στη ρωσική πρωτεύουσα –σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών– επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για πλήρη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργάζονται σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού, με κοινές συνεντεύξεις Τύπου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των Ρώσων πολιτών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΥΠΕΞ, το μήνα Μάιο «εκδόθηκαν από τις προξενικές αρχές μας στη Ρωσία 90.000 βίζες, πολύ περισσότερες από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα» και επίσης από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλλει τα δικαιολογητικά του «το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες».