4 Ιουνίου 2016, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιουνίου 2016, 12:51

Μαριναρισμένη τηγανιά με κρούστα και σος γιαουρτιού

  • Μαριναρισμένη τηγανιά με κρούστα και σος γιαουρτιού

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, και το pontos-news.gr σας παρουσιάζει την καλοκαιρινή εκδοχή της τηγανιάς – ό,τι πρέπει για μπιρίτσα στη βεράντα...

ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
  • 8 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι (για το αλεύρωμα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν το λιγότερο για τέσσερις ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη, έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
  3. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι, και πιάνοντας ένα-ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2΄-3΄.
  2. Παγώνουμε τη σος για 60΄. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.


Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω-γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σος.

  • Πηγή: argiro.gr