1 Ιούνιος 2016, 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2016, 13:31

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore

  • Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore
    Βουλευτές της ΝΔ αποχωρούν από την αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και αφορά την απαγόρευση συμμετοχής σε offshore των πολιτικών καθώς και των πρώτου βαθμού συγγενών τους. Η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Δένδια να κατηγορεί την κυβέρνηση για «παίγνια απολύτως αντισυνταγματικά και ανεφάρμοστα».

Δένδιας: Η κυβέρνηση εμπαίζει τη Βουλή και το λαό και εισάγει κρυφίως διατάξεις αμνήστευσης.

Ο Νίκος Δένδιας, λίγο προτού η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαταλείψει την αίθουσα της Ολομέλειας, σημείωσε: «Στον εμπαιγμό της κοινωνίας σε ώρα κρίσεως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία που εισάγει διατάξεις που αμνηστεύουν εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης που θεωρεί ότι κέρδισε την ηθική μάχη, και ότι η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ για τη ΝΔ.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που ανέβασε στο twitter το παρακάτω: «Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν...».

Στην ίδια επιθετική λογική ήταν και η αντίδραση του Μαξίμου. Σε σημείωμα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού.

«Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου. Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.