1 Ιούνιος 2016, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2016, 10:13

Παρέμβαση ΥΠΕΞ για την αναγνώριση των γενοκτονιών στη γερμανική Βουλή ζητεί η ΠΟΕ

  • Παρέμβαση ΥΠΕΞ για την αναγνώριση των γενοκτονιών στη γερμανική Βουλή ζητεί η ΠΟΕ
    (Φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης για το pontos-news.gr)

Παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ενώπιον των γερμανικών Αρχών ζητεί με επιστολή της προς τον Νίκο Κοτζιά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας ψηφίσματος αναγνώρισης της γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυροχαλδαίων και λοιπόν χριστιανικών λαών κατά την περίοδο 1915-1916.

Η ΠΟΕ τονίζει ότι το κείμενο είναι ελλιπές, καθώς δεν συνάδει με την παγιωμένη επιστημονική θέση της ενότητας των τριών Γενοκτονιών (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων).

Το κείμενο είναι ελλιπές, αφού παραλείπει να συμπεριλάβει τη Γενοκτονία που διεπράχθη εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας σημειώνει η ΠΟΕ αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράλειψη αυτή «ενδεχομένως να προέκυψε κατόπιν πιέσεων ή να αποτελεί προϊόν πολιτικό σκοπιμοτήτων».

Στην επιστολή της με την οποία ζητεί παρέμβαση του υπουργείου (μπορείτε να τη διαβάσετε στο σύνολό της εδώ, η ΠΟΕ τονίζει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι και αναμένουμε το ίδιο από εσάς, να ανεχθούμε τέτοιες σκοπιμότητες σε βάρος 353.000 γενοκτονηθέντων προγόνων μας και των δικαίων των λαών μας».