2 Ιούνιος 2016, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2016, 10:27

Στον Ευαγγελισμό το 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης

  • Στον Ευαγγελισμό το 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης

Χορούς από όλες τις γωνιές του ελληνισμού (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πόντο και Μικρά Ασία) παρουσιάζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Βόλβης, σε ένα μοναδικό χορευτικό φεστιβάλ που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγγελισμού.

Το 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στον Ευαγγελισμό, συνδυάζοντας το χορό με την ενεργό συμμετοχή των φιλόξενων κατοίκων, οι οποίοι υποδέχονται χορευτές και επισκέπτες με τοπικά κεράσματα. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 19:30. Από διαφορετικούς υπαίθριους χώρους, χορευτές θα ξεκινήσουν πορεία στους δρόμους του Ευαγγελισμού, συνοδεία λαϊκών οργάνων.

Σε διάφορα σημεία στρωμένα τραπέζια με παραδοσιακά εδέσματα, όπως μικρασιάτικο τσουρέκι και αλευρίσιος χαλβάς (που θα συνοδεύονται από το τοπικό τσίπουρο) θα δίνουν… ενέργεια στο γλέντι. Τα χορευτικά σχήματα των πολιτιστικών συλλόγων θα καταλήξουν στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου, το οποίο θα μετατραπεί σε μια τεράστια πίστα παραδοσιακού χορού.

Ακόμη, οι επισκέπτες του Ευαγγελισμού θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Λαζάρου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες το 1922 από το Εσμέ της Νικομήδειας. Στον ιερό ναό φυλάσσεται και παλαιό ύφασμα Ωραίας Πύλης με το αποτύπωμα του Αγίου Λαζάρου, ένα δισχιλιετές ιερό κειμήλιο.