31 Μάιος 2016, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2016, 17:18

Τροπολογία για τις offshore φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

  • «Ναι» από 148 βουλευτές στο άρθρο για την αλλαγή φύλου από τα 15
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση για το θέμα των offshore. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων (μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων), στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι η τροπολογία θα κατατεθεί την Τετάρτη και υπογράμμισε πως «η απαγόρευση δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική».

Μάλιστα η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη διάταξη.  Η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αστειεύεται σε ό,τι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος» και κάνει λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης.

«Όποιος αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά», πρόσθεσε.