31 Μάιος 2016, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2016, 17:24

Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη (φωτο, βίντεο)

  • Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη (φωτο, βίντεο)
    (Φωτ.: aekfc.gr / action images)
  • Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη (φωτο, βίντεο)
  • Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη (φωτο, βίντεο)

Μια όμορφη βραδιά μνήμης και ιστορίας έζησαν μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/5) στα Κάτω Πατήσια, στην πλατεία «Κωνσταντίνου Σπανούδη» η οποία φέρει το όνομα του πρώτου προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινoυπόλεως. Την εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε ο Κ. Σπανούδης, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του συλλόγου, που έφυγε από τη ζωή το 1941 σε ηλικία 70 ετών, διοργάνωσε η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξανδρος Αλεξίου, ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Γιώργος Νικολάου, ο Στέλιος Μανωλάς στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την περιπέτεια της υγείας του, τραγουδώντας μάλιστα τον ύμνο της ομάδας, ο πρώην μπασκετμπολίστας και Κυπελλούχος Ευρώπης με την ΑΕΚ το 1968 Στέλιος Βασιλειάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Τζιόκας, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας Γιώργος Αράπογλου, κ.ά.


O Σ. Μανωλάς, ο Γ. Αράπογλου, ο Σ. Τζιόκας και ο Ευαγ. Ασλανίδης (φωτ.: aekfc.gr / action images)

Σημείο αναφοράς στις τοποθετήσεις των ομιλητών αποτέλεσε το ήθος, η σπουδαία προσωπικότητα αλλά και η μεγάλη προσφορά στην ΑΕΚ του Κωνσταντίνου Σπανούδη. «Έκανε σε εκατομμύρια ανθρώπους το καλύτερο δώρο της ζωής τους: την ΑΕΚ», τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του, ο Ευάγγελος Ασλανίδης. Φράση που υπογράμμισαν σχεδόν όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στον Κ. Σπανούδη, που ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών στη Σορβόννη, έγκριτος δημοσιογράφος και υπουργός στην κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Στο βίντεο επισημάνθηκε η συμβολή της Βασιλικής Καραγιάννη (κόρης του Παντελή Καραγιάννη που ήταν εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ το 1924) στην απόφαση (10/10/2008) του Δήμου Αθηναίων να δώσει το όνομα του Κωνσταντίνου Σπανούδη σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πρωτεύουσας, αυτή που βρίσκεται πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια.


(Φωτ.: aekfc.gr / action images)

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία της ορχήστρας από το εργαστήρι ελληνικής μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ30
ΜΑΙΟΣ
2016