5 Ιούνιος 2016, 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2016, 17:21

Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κίνητρο για την εκμάθηση ελληνικών στη Ρωσία (βίντεο)

 • Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κίνητρο για την εκμάθηση ελληνικών στη Ρωσία (βίντεο)
  Η δασκάλα ελληνικής γλώσσας Ειρήνη Μπελέτσκαγια την ώρα του μαθήματος
 • Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κίνητρο για την εκμάθηση ελληνικών στη Ρωσία (βίντεο)
  Η δασκάλα ελληνικών Μαρία Γκρίνμπεργκ την ώρα του μαθήματος
 • Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κίνητρο για την εκμάθηση ελληνικών στη Ρωσία (βίντεο)
  Ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξάνεται χρόνο με το χρόνο
 • Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, κίνητρο για την εκμάθηση ελληνικών στη Ρωσία (βίντεο)
  Μαθητές και μαθήτριες διατυπώνουν τις απορίες τους

Για 12η συνεχή χρονιά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στη Μόσχα θα συνεχίσει τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ήδη ξεκίνησαν, και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή για τις παραδόσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Ήδη οι εστίες παρακολούθησης των μαθημάτων στη Μόσχα έχουν φθάσει τις εννέα.

Με αφορμή το 2016 ως Έτος Ελλάδας-Ρωσίας, το ενδιαφέρον των Ελλήνων και των φιλελλήνων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αναμένεται να είναι μεγάλο.

Δίνεται, άλλωστε, η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μετά το πέρας των απαραίτητων παραδόσεων να αποκτήσουν πτυχίο γλωσσικής επάρκειας - ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Ταυτόχρονα προσφέρεται στους ρωσόφωνους κατοίκους της Ελλάδας η ευκαιρία παρακολούθησης μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε ειδικά διαμορφωμένα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα ανά τη χώρα.


Ένα ενδεικτικό απόσπασμα από τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που οργανώνει το ΚΕΠ

Όπως αναφέρει το ΚΕΠ σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, «η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα του Ομήρου και του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, η γλώσσα των Αγίων Γραφών, των βυζαντινών χρονογραφημάτων, η γλώσσα του Σολωμού και του Κάλβου, του Παλαμά, του Ελύτη, του Ρίτσου, η γλώσσα που τεκμηριώνει και αντικατοπτρίζει τη συνέχεια του ελληνισμού από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

»Η ελληνική γλώσσα ομιλείται σε μία από τις αναμφίβολα σαγηνευτικότερες γωνιές του πλανήτη, σε έναν τόπο απαράμιλλου κάλλους, αισθησιακής φυσικής ομορφιάς, αλλά και εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού και μοναδικών μνημείων. Είναι η γενέτειρα διαχρονικών αξιών και ιδεωδών και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, για ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών ανά τους αιώνες, και δεν δύναται να αφήσει αδιάφορο και ασυγκίνητο ακόμα και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή».


Τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας διεξάγονται με ζήλο και μεγάλο ενδιαφέρον

Το ΚΕΠ καλεί λοιπόν όλους τους φίλους και λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού «να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να επισκεφτούν την Ελλάδα για να απολαύσουν το φυσικό κάλλος και τα πλούσια μνημεία, να γευθούν τον αρμονικό συνδυασμό πληρότητας μορφής και περιεχομένου».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru.

 • Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας.