1 Ιούνιος 2016, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2016, 09:38

Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Εκλογές κι ένας εξαιρετικός απολογισμός

  • Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Εκλογές κι ένας εξαιρετικός απολογισμός
    Ο μονοκέφαλος αετός και το έτος ίδρυσης της Ένωσης στους χώρους του συλλόγου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου διεξάγει την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 07:00 έως τις 19:00 η ιστορική Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση κατά την οποία το απερχόμενο ΔΣ απαλλάχθηκε· έγινε επίσης απολογισμός πεπραγμένων και ελήφθη ομόφωνα απόφαση για την απονομή τιμής σε έναν σπουδαίο Πόντιο.

Ο Δαμιανός Ποιμενίδης, άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στα ποντιακά δρώμενα, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η ανακήρυξη του Δ. Ποιμενίδη –που είναι και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής– έγινε μετά από πρόταση του απερχόμενου ΔΣ την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα η ΓΣ αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στη διατήρηση της ποντιακής ταυτότητας και του ποντιακού πολιτισμού. Της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο Χρήστος Γαλανίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και μέλος της Ένωσης.


Δαμιανός Ποιμενίδης

Προ της ανακήρυξης του Δ. Ποιμενίδη, η πρόεδρος του ΔΣ Αναστασία Ποιμενίδη-Ιωαννίδη, η οποία ανέλαβε προ διμήνου μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση «Καμίαν 'κί ανασπάλω» αλλά και στην έκδοση ενός ιστορικού λευκώματος της Ένωσης, που μόλις παρελήφθη και θα κυκλοφορήσει, με τίτλο Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία εδώ, στον Πειραιά... στη Δραπετσώνα. Πέντε χρόνια δουλειάς απαιτήθηκαν για την έκδοσή του και η Ένωση θεωρεί ότι αποτελεί σημείο-σταθμό στη διαδρομή του συλλόγου που ιδρύθηκε το 1922.


Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του λευκώματος

Διοικητικό απολογισμό στη Συνέλευση έκανε η γενική γραμματέας Χριστίνα Χαφουσίδου, η οποία ανέδειξε μεταξύ άλλων τα πεπραγμένα των τμημάτων του συλλόγου αλλά και την κοινωνική προσφορά της Ένωσης, όπως επίσης και το γεγονός ότι στους χώρους της φιλοξενεί την ΠΟΕ και τον ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων.