30 Μάιος 2016, 23:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2016, 23:00

Τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη τίμησε η Πολεμική Αεροπορία

  • Τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη τίμησε η Πολεμική Αεροπορία
    Στιγμιότυπο από την τιμητική εκδήλωση για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, στην Κάρπαθο (φωτ.: ekriti.gr)

Την ηρωική θυσία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το θάνατό του κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τριάδας τούρκικων αεροσκαφών που εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, τίμησε τη Δευτέρα η Πολεμική Αεροπορία σε εκδήλωση που έγινε στην Κάρπαθο.

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας: «Είμαστε εδώ, το Αιγαίο ήταν και θα είναι πάντοτε ελληνικό. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας».

Νωρίτερα ο αδερφός του άτυχου σμηναγού, Φίλιππος Ηλιάκης υποστήριξε ότι η εκδήλωση στην Κάρπαθο δεν έγινε μόνο για τον αδελφό του, αλλά για όσους έχουν πέσει υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. «Όσο θα υπάρχουν Ηλιάκηδες θα υπάρχει Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη ελιγμών από αεροσκάφος F-16 της ομάδας «Ζευς», ως φόρο τιμής στον Κώστα Ηλιάκη. Παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας Ηλιάκη, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.