2 Σεπτέμβριος 2013, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:09

Ήρθαν τα πρωτοβρόχια. Ο καιρός της εβδομάδας

  • Επιδείνωση του καιρού σήμερα - Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με φθινοπωρινή διάθεση φέρνοντας μαζί του τα πρωτοβρόχια. 

Αναλυτικά

Δευτέρα 02/09

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη..

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Τρίτη 03/09

Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουνβορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη 04/09

Καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πέμπτη 05/09

Καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα εκδήλωσης βροχής κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά

Παρασκευή 06/09

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.