31 Μάιος 2016, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2016, 10:12

Θυρανοίξια του πρώτου ορθόδοξου ναού στην Σουαζιλάνδη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

  • Θυρανοίξια του πρώτου ορθόδοξου ναού στην Σουαζιλάνδη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
    Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μπροστά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Σουαζιλάνδη της Αφρικής

Τα θυρανοίξια του πρώτου ορθόδοξου ναού στην Σουαζιλάνδη της Αφρικής, του Αγίου Γεωργίου Μπαμπάνε, πρωτεύουσας της χώρας, τέλεσε στις 19 Μαΐου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος πραγματοποιώντας και την πρώτη επίσκεψη Αλεξανδρινού προκαθημένου σε αυτό το κράτος της μαύρης ηπείρου.

Με μεγάλη συγκίνηση μίλησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την απαρχή του ευαγγελισμού των εθνών σε ακόμα μία γωνιά της αχανούς αφρικανικής γης.

Συνοδευόμενος από ιερωμένους αλλά και παράγοντες της ελληνικής κοινότητας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουαζιλάνδης Μπάρναμπας Ντλαμίνι και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την δισχιλιετή παρουσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να αναφερθεί στο ιεραποστολικό έργο και τη φιλανθρωπική δράση του.

Εξ ονόματος του βασιλιά Μσουάτι, ο πρωθυπουργός της χώρας παραχώρησε στο Πατριαρχείο μεγάλη έκταση γης για το ορθόδοξο ιεραποστολικό έργο.

Το διήμερο 21 και 22 Μαΐου ο Πατριάρχης μετέβη στο Ντέρμπαν της Ιεράς Μητρόπολης Καλής Ελπίδας, όπου τον υποδέχτηκε ο επιχώριος μητροπολίτης Σέργιος, η ελληνική παροικία και πολλά παιδιά.

Σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από τον πρέσβη της Ελλάδας Ελευθέριο Κουβαριτάκη και τους επίτιμους προξένους Ελλάδας και Κύπρου Γ. Ιωάννου και Σ. Στυλιανού αντίστοιχα, ο Πατριάρχης μίλησε με μαθητές ελληνικών εκπαιδευτηρίων με τα οποία συνομίλησε και τους έδωσε αναμνηστικά δώρα.


Με το μέλλον του κόσμου, τα παιδιά, στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής

Την Κυριακή 22 Μαΐου, ο Πατριάρχης τέλεσε θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Ντέρμπαν.

  • Πληροφορίες-φωτογραφίες: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.