30 Μάιος 2016, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2016, 12:26

Στην Αυστραλία πωλείται μια ολόκληρη κωμόπολη! (βίντεο)

  • Η αυστραλιανή πόλη Allies Creek από ψηλά (πηγή: 400ft Airlines)

«Μπορείτε να αγοράσετε μια ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία με λιγότερα χρήματα από όσα θα ξοδεύατε για να κάνετε δικό σας ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο». Με αυτόν τον τίτλο-ευφυολόγημα η Mirror παρουσιάζει το άρθρο της για την αυστραλιανή πόλη Allies Creek, η οποία πωλείται προς 750.000 δολάρια!

Η Allies Creek ανήκει σε ένα ζευγάρι που την αγόρασε το 2008 και θέλησε να την πουλήσει επτά χρόνια αργότερα.

Το αρχικό τίμημα ήταν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια. Πλέον, η τιμή πώλησης έχει πέσει στα 750.000 δολάρια (671.560 ευρώ). Πρόκειται για έναν οικισμό 16 μονοκατοικιών, που βρίσκεται σε απόσταση 371 χλμ. από το Μπρίσμπεϊν, ο οποίος διαθέτει ακόμη τρεις μύλους, δρόμους, τρεχούμενο νερό, ηλεκτρισμό (με μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας) αλλά και ένα φράγμα όπου υπάρχει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.


(Φωτ.: couriermail.com.au / Liam Kidston)

«Είχαμε πάει στην περιοχή πριν από αρκετά χρόνια για να αγοράσουμε κάποια μηχανήματα. Τελικά, μαζί με τον σύζυγό μου αποφασίσαμε να πάρουμε ολόκληρη την πόλη», εξηγεί στην αυστραλιανή Couriermail η ιδιοκτήτρια Νάταλι Γουίλιαμς και προσθέτει ότι, παρά την απόφαση για πώληση του οικισμού, η ίδια και ο άντρας της δεν έχουν μετανιώσει για την επένδυση που έκαναν το 2008.