30 Μάιος 2016, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2016, 09:03

Καιρός: Ζέστη και σκόνη

  • Καιρός: Ζέστη και σκόνη
    Η μεταφοράς σκόνης ευνοείται με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου από την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός: Γενικά αίθριος με ανέμους από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 με 33 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Καιρός: Γενικά αίθριος με νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη 31 Μαΐου 2016, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.