30 Μάιος 2016, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2016, 10:44

Έρχονται περικοπές στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

  • Έρχονται περικοπές στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Περικοπές, που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης να ξεπεράσουν το 50%, πρόκειται να αποφασιστούν για το μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Η διοίκηση του Ταμείου, με βάση την υποχρέωση να αποφευχθεί η δημιουργία νέων ελλειμμάτων, αναμένεται τις επόμενες μέρες να λάβει σκληρές αποφάσεις για περικοπές που θα ξεκινούν από τα επίπεδα του 32%.

Όμως, ειδικοί της Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν μερισματούχοι που, λόγω καταβολής μειωμένων εισφορών, θα βρεθούν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώσουν ότι τα μερίσματά τους θα μειωθούν κατά 50%, ίσως και περισσότερο. Παράλληλα, τα αναδρομικά από τα μερίσματα που καταβλήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, στους περίπου 284.000 δικαιούχους του ΜΤΠΥ, πρόκειται να περικοπούν, κατά την τριμηνιαία καταβολή της συγκεκριμένης παροχής, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 29 Ιουνίου.

Όπως αποφάσισε ήδη η διοίκηση του Ταμείου, αντίστοιχα στην καταβολή της 29ης Σεπτεμβρίου θα περικοπούν τα αναδρομικά των μερισμάτων που χορηγήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και στην καταβολή της 29ης Δεκεμβρίου θα περικοπούν τα αναδρομικά που δόθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή, το Ταμείο αναμένεται να λάβει πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση ύψους 85.000.000 ευρώ, για να μπορέσει να χορηγήσει μερίσματα σε περίπου 25.000 δικαιούχους, που ενώ έχουν υποβάλει αίτηση από τον Μάιο του 2014 και μετά, εντούτοις περιμένουν μια διετία, χωρίς αποτέλεσμα.