29 Μάιος 2016, 17:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2016, 16:38

Χαρακόπουλος: Για πρώτη φορά έχουμε υπουργό αρνητή της Γενοκτονίας

  • Ο Χαρακόπουλος στην 18η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών
    Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην πόλη της Λάρισας

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, το Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας και το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Λάρισας την Παρασκευή (27/5) το απόγευμα, στο μέγαρο δικηγόρων της θεσσαλικής πόλης.

Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης οι κεντρικοί ομιλητές Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Αχογιάν Άραγκατς, μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, και Γεώργιος Παρχαρίδης, πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, αναφέρθηκαν σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας που αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και τη διεθνή αναγνώρισή της.


Ο Αρμένιος βουλευτής και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας Αραγκάτς Αχογιάν
μιλά από το βήμα της εκδήλωσης

Ειδικότερα, ο Θεσσαλός πολιτικός στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι «το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας υπονομεύεται εκ των έσω, καθώς για πρώτη φορά έχουμε υπουργό αρνητή της Γενοκτονίας, τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη. Και μπορεί αργά ή γρήγορα ο κ. Φίλης να αποτελεί παρελθόν ως υπουργός, ωστόσο, μην έχουμε αυταπάτες η ζημιά που έχει προκαλέσει στην εθνική υπόθεση είναι ανυπολόγιστη διότι όσα είπε ως υπουργός θα τα συναντούμε ως εμπόδιο στην προσπάθεια διεθνοποίησης της Γενοκτονίας. Ο θύτης θα είναι εκείνος που θα τα επικαλείται πρώτος».

Στην εκδήλωση, που συντόνιζε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης, μίλησαν επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Την εκδήλωση άνοιξε με απαγγελία ποιήματος και ποντιακά τραγούδια ο Σπ. Παπαδόπουλος και η μικτή χορωδία ποντιακών συλλόγων.