27 Μάιος 2016, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2016, 23:26

To Euro 2016 στόχος του ISIS, λένε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

  • To Euro 2016 στόχος του ISIS, λένε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Την εκτίμηση ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Euro 2016, διατύπωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.

«Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο το Euro 2016» δήλωσε στην εφημερίδα "Rheinische Post" ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος.

O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις περί του σχεδιασμού μιας επίθεσης, υπάρχει ωστόσο, όπως είπε, «αρκετός θόρυβος, ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες του Euro 2016, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προβλεφθεί «ζώνες οπαδών» που σχεδιάστηκαν για να συγκεντρώνονται οπαδοί και να παρακολουθούν τους αγώνες από τεράστιες οθόνες σε διάφορα σημεία των πόλεων.