27 Μάιος 2016, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2016, 21:06

Την ανάγκη στενότερης οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας τόνισε ο Πούτιν

  • Την ανάγκη στενότερης οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας τόνισε ο Πούτιν
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Ρώσο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τις βαθιές και διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας και την προοπτική διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την ανάγκη να μετασχηματιστούν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη έχουμε αναλυτικά συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία», δήλωσε ο Πούτιν. Αναγνωρίζοντας ότι η συγκυρία είναι δύσκολη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές για μια οικονομική συνεργασία και κατέληξε: «Και βεβαίως πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα».


Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Pool Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καλωσορίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο ο Έλληνα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών «αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν τόσο οι ιστορικά στενοί, πολιτισμικοί και πολιτικοί δεσμοί», όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται στις δύο χώρες.

Νωρίτερα τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών, προσθέτοντας: «Είμαι ευγνώμων σε εσάς προσωπικά, την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που φροντίσατε την επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος, στο οποίο υπάρχουν εδώ και 1000 χρόνια Ρώσοι μοναχοί».


Το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος ο Ρώσος πρόεδρος που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον Ρώσο ομόλογό του έκανε λόγο για τις κοινές ρίζες των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία και να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ρεύμα και η απειλή του ISIS.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα θέματα τουρισμού κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, επισημαίνοντας ότι κατά τον μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%.