26 Μάιος 2016, 22:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2016, 22:46

Ειδομένη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων

  • Ειδομένη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό και τη μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά, κατά τις τρεις μέρες της επιχείρησης, έφυγαν 3.820 αλλοδαποί: 2.031 την πρώτη μέρα, 1.006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη.

Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους από τον καταυλισμό, ο οποίος πλέον έχει αδειάσει τελείως. Όσοι μετακινήθηκαν σήμερα, τελευταία μέρα της επιχείρησης, κατευθύνθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης (στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και στο πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι), ενώ ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κι ενώ ήδη αναχώρησαν οι περισσότεροι αστυνομικοί που κατέφθασαν στην Ειδομένη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τις ανάγκες της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, συνάδελφοί τους εξακολουθούν να παραμένουν εκεί, επιτηρώντας την περιοχή. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί από την ΕΛΑΣ η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς, κοντά στην Ειδομένη, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, όπως επίσης σε τρίτο, σε ξενοδοχείο, κοντά στους Ευζώνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ