27 Μάιος 2016, 08:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2016, 02:24

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Πούτιν

  • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Πούτιν

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί Παρασκευή και Σάββατο στη χώρα μας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στρέφονται οι προβολείς της δημοσιότητας. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, τόσο κατά την άφιξη του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα, σήμερα περί τις 15:30, και την παραμονή του στην πρωτεύουσα, όσο και κατά τη μετάβασή του, αύριο, στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αμέσως μετά την άφιξή στο «Ελ. Βενιζέλος» θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο (16:30), όπου θα συναντηθεί με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, κατά τις 17:00, τον Ρώσο Πρόεδρο θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ νωρίς το βράδυ ο Πούτιν θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί στο Βυζαντινό Μουσείο. Κατόπιν, ο Π. Παυλόπουλος θα του παραθέσει επίσημο δείπνο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας, η ενεργειακή συνεργασία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος ηγέτης, το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι κλειστό ενώ σε κάθε μετακίνησή του θα αποκλείονται δρόμοι τμηματικά.

Για την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, σε επιφυλακή θα βρίσκεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής (Τροχαία, άνδρες των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής). Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταλύσει -σύμφωνα με πληροφορίες– στον Αστέρα Βουλιαγμένης που, όπως και ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, θα θυμίζει (λόγω μέτρων ασφαλείας) απαγορευμένη ζώνη.

Σε «φρούριο», πάντως, θα μετατραπεί και το Άγιο Όρος, το οποίο θα ανοίξει αύριο το μεσημέρι τις πύλες του στον υψηλό προσκεκλημένο.

Ο Β. Πούτιν θα χρησιμοποιήσει για τη μετάβασή του στην Ουρανούπολη τρία θωρακισμένα οχήματα. Από εκεί θα μεταβεί στη Δάφνη με ταχύπλοο, το οποίο, ύστερα από αίτημα της ρωσικής πλευράς, θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως άλλαξε το πρόγραμμά του κι ενώ αρχικά θα διανυκτέρευε στον Άθω, τελικά θα καθίσει περίπου δύο ώρες και μετά θα αναχωρήσει (το βράδυ του Σαββάτου), από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».