26 Μάιος 2016, 22:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2016, 22:30

Στίχους για το αλβανικό τραγούδι στην Biennale της Βενετίας έγραψε ο Βαρουφάκης

  • Στίχους για το αλβανικό τραγούδι στην Biennale της Βενετίας έγραψε ο Βαρουφάκης

H Αλβανία εκπροσωπήθηκε στην τελετή έναρξης της αρχιτεκτονικής Biennale της Βενετίας με… καινοτόμο τρόπο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το balkaninsight.com, αντί να παρουσιάσει ένα εικαστικό έκθεμα, επέλεξε την «ισο-πολυφωνία» με τέσσερα διαφορετικά συγκροτήματα να ερμηνεύουν στίχους γραμμένους από Αλβανούς και άλλες διεθνείς προσωπικότητες.

Ένας από αυτούς που έγραψαν στίχους σε ένα έθνικ τραγούδι για την Αλβανία είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης!

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Simon Battisti, ο οποίος έχει επιμεληθεί το περίπτερο της Αλβανίας, οι στίχοι του Έλληνα οικονομολόγου είναι εξαιρετικά προσωπικοί. «Αφηγείται τη δική του ιστορία, το πώς είναι να βρίσκεται μακριά από την κόρη του και το σπίτι του, ζώντας για καιρό μακριά της» τόνισε ο Battisti.

Το μεταναστευτικό είναι το κεντρικό θέμα της αλβανικής αποστολής και οι στίχοι των διεθνών προσωπικοτήτων έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά. Η αποστολή της Αλβανίας φέρει τον τίτλο «Σου άφησα το βουνό» και σκοπός της είναι να ξυπνήσει στον ακροατή το αίσθημα της απώλειας.